Uusi tiedejulkaisu Satasarvi

Tiedote 21.12.2020

Julkaistavissa heti

Uusi tiedejulkaisu Satasarvi tarjoaa kaivatun foorumin kansanmusiikin tutkimukselle

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmän Satasarvi – Kansanmusiikin tutkimuksen aikakauskirja tarjoaa foorumin kansanmusiikin tutkimukselle sen laajimmassa merkityksessä. Uuden julkaisun tavoitteena on edistää kansanmusiikin tutkimusta ja siitä käytävää keskustelua Suomessa ja kansainvälisesti sekä erityisesti nostaa esiin tutkivan muusikon näkökulmaa. Satasarven ensimmäinen numero julkaistaan 21. joulukuuta. Jatkossa se ilmestyy vuosittain sekä verkkoversiona että painettuna kirjana.

Satasarvi julkaisee tieteellisiä artikkeleita sekä katsauksia, puheenvuoroja, arvosteluita, raportteja ja valmistuvien tohtorien lektioita. Kansanmusiikin tutkimus ymmärretään uudessa julkaisussa laajasti. Satasarvi julkaiseekin mielellään esimerkiksi kansantanssin tai kansansoittimien tutkimusta ja muiden historialliseen ja nykypäivän kansanmusiikkiin läheisesti liittyvien ilmiöiden ja alojen tutkimusta. Kansanmusiikin pedagogiikkaa käsittelevät tekstit, alan opettajien ja opiskelijoiden puheenvuorot, tapaustutkimukset ja taiteellisen tutkimuksen artikkelit ovat tervetulleita. Artikkeleita julkaistaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.  

”Kansanmusiikin tutkimus on parhaillaan kehittymässä voimakkaasti kansainvälisesti. Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmä on ollut aktiivisesti mukana mahdollistamassa kehitystä muun muassa järjestämällä symposiumeja ja konferensseja yhteistyössä kotimaisten ja kansainvälisten partnereiden kanssa. Aineryhmällä on MuTri-tohtorikoulussa omia tohtorikoulutettavia tällä hetkellä 18 opiskelijaa. On hienoa, että pystymme Satasarven myötä tarjoamaan kansanmusiikin tutkimukselle viimein oman julkaisufoorumin”, toteaa julkaisun päätoimittaja, Sibelius-Akatemian kansanmusiikin professori Kristiina Ilmonen. 

Satasarven ensimmäinen numero sisältää kahdeksan artikkelia Kansanmusiikintutkijoiden symposiumissa vuosina 2015-2016 esitelmöineiltä tutkijoilta. Symposium on Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmän yhdessä Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kanssa säännöllisesti järjestämä tapahtuma.

Ensimmäinen Satasarvi ilmestyy Etnonet-verkkoalustalla 21.12.2020. Etnonet on verkkosivusto, joka julkaisee Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmän opettajien, opiskelijoiden, taiteilijoiden ja tutkijoiden tuotantoa, muun muassa tutkimusta, opinnäytteitä ja opetusmateriaaleja.

Tutustu Satasarveen Etno.netissä

Lisätietoja:

Kristiina Ilmonen 

Kansanmusiikin tutkimuksen aikakauskirjan päätoimittaja 

Kansanmusiikin professori 

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia 

 

puh. 050 526 2020