Koratrio

Ninni Rantama
Kotipaikka 
Helsinki
Esittely 

oratrion musiikki on pilkahdus länsiafrikkalaista musiikkiperinnettä. Kora on länsiafrikkalaisen mande-kansan perinteinen kielisoitin. Soittimella on pitkät ja syvät juuret monessa Länsi-Afrikan maassa. Monet korasävelmät ovat kulkeneet vuosisadat korvasta korvaan ja kylästä kylään. Ehkä maailman tunnetuin koransoittaja on malilainen Toumani Diapate. Koramusiikki on rosoista, herkkää, sydämen sulattavaa. Koratio soittaa korasävelmien lisäksi myös yhtyeen jäsenten omia sävellyksiä sekä perinteisiä suomalaisia sävelmiä. Kantele tuo musiikkiin uusia tunnelmia. Kanteleen ja koran erot ja yhtäläisyydet ovat nyt kuultavissa!

Kolme Suomessa asuvaa muusikkoa ja koransoittajaa alkoivat soittaa yhdessä perinteisiä korasävelmiä.  Kaikki muusikovat ovat eri maista ja tuovat yhtyeen musiikkiin makuja omista musiikkityyleistään. Ohjelmisto koostuu perinteisistä korasävelmistä,  jäsenten omista sävellyksistä sekä perinteisistä suomalaisista sävelmistä. Yhtyeen yhteissoundi on harmonista ja melodista.

Menneitä keikkoja:
24.11.2015 Vauvaperhe turvapaikanhakijana -projektin tapahtuma Sanomatalolla
8.11.2015 Lasten Etnosoi! -tapahtuma Malmitalolla
22.10. ja 27.10.2015 Pasilan kirjaston Musiikkibasaarin avajaiset; yhteistyössä Etnosoi!-festivaalin kanssa

Adama Kone (Mali) -  kora, laulu
Cheick Cissokho (Senegal) -  kora, laulu
Marjo Smolander -  kantele, kora, laulu

Teknistä tietoa 

Koratrio voi esiintyä 5 minuutista 60 minuuttiin. Yhtye voi esiintyä sekä akustisesti että vahvistettuna. Jos tila on iso, vahvistus tarvitaan. Järjestäjän odotetaan silloin hoitavan äänentoiston. Pienet ja keskikokoiset tilat toimivat akustisesti parhaiten.