Mohamed Bangoura

Mohamed Bangoura Kotipaikka
Vantaa

Esittely

Mohamed on taitava ja kokenut guinealainen muusikko ja rumpujen soiton opettaja, joka syntyi länsiafrikkalaisten rytmien keskelle muusikkoperheeseen. Hänen pääinstrumenttinsa on djembé, mutta taitavien käsien alla soivat myös dundun, krin, bolon, gongoma ja balafon. Hän myös laulaa. Mohamedin opettajana toimi Mohamed Kante.

Mohamedin erityisosaamisalue on länsiafrikkalainen kansanmusiikki. Hän on esiintynyt useissa ryhmissä Guineassa, Sierra Leonessa, Senegalissa, Gambiassa ja Suomessa. Hänen ensimmäinen vakiintunut kokoonpanonsa oli guinealaiseen perinnemusiikkiin keskittynyt Etual de Kanya-yhtye, jossa hän soitti rumpalina useita vuosia.
Tämän jälkeen hän soitti vuodet 2007-2011 Badeya Cultural Dance Groupissa, joka esittää Länsi-Afrikan rikkaaseen kulttuuriperinteeseen pohjautuvaa perkussiomusiikkia ja tansseja. Suomessa ollessaan hän soittaa useissa eri kokoonpanoissa, joista vakiintuneimmin Dounya Fanyi Fanissa.

Hän opettaa tanssi- ja rumputiiviskursseilla, sekä antaa yksityistunteja niin lapsille kuin aikuisillekin itsenäisesti sekä yhteistyössä mm. Kansainvälinen Taidekeskus Kassandran, AfroSusi&LuovaSointun, Papson Syllan, Sorel Contén, Sory Ibrahima Contén ja Alhassane Keitan kanssa.

Mohamed on kiinnostunut rumpalin töistä sekä esiintyvänä muusikkona yksin, duona ja yhtyeen jäsenenä että soiton opettajana ja tanssituntien säestäjänä. Lisäksi hän korjaa afrikkalaisia instrumentteja esim. rumpujen kalvot ja viritykset, balafonien ja bolonin korjaukset. Hän puhuu susun, mandinkon ja fulan lisäksi ranskaa, englantia ja suomea. Rumputuntien järjestämistä varten hänellä on käytössä 6 djembéä ja dundun-rummut sekä balafon, gongoma ja bolon.

Mohamed on esiintynyt mm. Sun Festivalilla, Rasismin vastaisilla päivillä, Helsinki African Street Carnivalilla, Maailma kylässä –festivaalilla, Maailma Päevillä Tallinnassa sekä monessa muussa tapahtumassa, sekä klubeilla että erilaisissa kulttuuritiloissa.

Mohamed Bangoura (Guinea) – solisti, djembé, laulu, dundun, krin, bolon, gongoma ja balafon

Youtube
Dounya Fanyi Fan (bändi)

Teknistä tietoa

Esitysten pituudesta ja teknisistä vaatimuksista kannattaa sopia tapauskohtaisesti, pienissä sisätiloissa myös kokonaan akustinen esiintyminen mahdollista.

Yhteystiedot

Mohamed Bangoura
p. 046 5698150