Senfi

SenfiKotipaikka
Lempäälä

Esittely

Senfi soittaa etnofuusiota ja yhdistää kummankin jäsenensä musiikillisia juuria. Kalevalainen runolaulu saa taustalleen djembe-rummun ja Senegalin Casamancen kansanlauluja säestetään kanteleella.

Lastenmusiikki:
Senfi on tuttu televisiosta, lastenohjelmien arvokkaan veteraanin, Pikku Kakkosen keskiviikosta. (Amin kanssa -ohjelmasarja) Senfi tekee jatkuvasti koulukeikkoja ja workshopeja lapsille. Ohjelmistossa on esim. piirileikkejä ja lastenlauluja.

Iltakonsertit:
Senfin ohjelmistoon kuuluu suomalaisia kansanlauluja, länsiafrikkalaisia mandingo-heimon kansanlauluja ja kora-soittimen melodioita sekä yhtyeen jäsenien omia kappaleita. Soitossa kuuluu kanteleiden sävelet sekä rumpumusiikin reippaus.

Koulutukset:
Kokeneina omien alojensa kouluttajina, Senfin Outi ja Ismaila opettavat mm. kanteletta, djembeä ja Ismaila afrikkalaista tanssia. He olivat suunnittelijat ja pääkouluttajat Opekon monikulttuurisessa musiikinopettajien ”Yhteinen sävel 1-3” -koulutuksissa 2004–2006 sekä ”Elävä Afrikka” -koulutuksessa 2006.

Senfi-yhtye sai alkunsa vuonna 1999, kun kaksi Piirpauken silloista muusikkoa alkoi yhdistää suomalaista ja senegalilaista musiikkia. Kymmenen vuoden aikana yhtye on ehtinyt esiintymään Suomessa ja ulkomailla niin konserteissa, levytyksillä, radiossa ja televisiossa, yhdistäen kanteletta sekä djembeä.

Ismaila Sané aloitti afrikkalaisen baletin ammattitanssijana Dakarissa vuonna 1975. Vuodesta 1981 hän on toiminut soolotanssijana, perkussionistina, koreografina, pedagogina, laulajana ja lauluntekijänä Senegalissa, Ranskassa ja Espanjassa. Ismaila on levyttänyt ainakin 20 eri kokoonpanon kanssa. Suomessa hänet tunnetaan parhaiten Piirpauke-yhtyeen pitkäaikaisena jäsenenä, meneillään on jo kolmas vuosikymmen. Muutettuaan Teneriffalta Suomeen hän on myös työskennellyt paljon eri yhtyeiden kanssa Suomessa, esim. Galaxyn kanssa. Joulukuussa -99 ilmestyi Ismaila Sanen ensimmäinen soololevy Ñamandu, jolla myös Senfin suomalaisjäsen Outi Sané on mukana. Ismaila tekee myös yhteistyötä ulkomaisten musiikkiyhtyeitten ja organisaatioiden kanssa. Esimerkiksi hän on jäsen Fundación Contaminamén kansainvälisessä eri maista olevan 14 lyömäsoittajan projektissa Global Percussion, joka on esiintynyt mm. Malissa ja Espanjassa. Lisätietoa Ismailasta Wikipediasta.

Outi Sané (os. Nieminen) aloitti kanteleensoiton 9-vuotiaana. Hän on opiskellut kanteletta Keski-Suomen konservatoriossa ja Liszt-akatemiassa Unkarissa. Hän on opettanut kanteletta yli 20 vuotta ja voittanut kanteleen orkesterisoiton SM-kultaa 1993. Hän on opiskellut myös musiikkitiedettä Jyväskylän yliopistossa.

Palkinnot:
- Kalevala Korun kulttuurisäätiön tunnustuspalkinto 2005. Jaettu vain kerran. (Monikulttuurisen musiikin edistäminen ja kehittäminen)
- Vuoden Lempo 2003, Outi ja Ismaila Sané. (Ismaila oli ensimmäinen emigrantti, joka on tiettävästi saanut Suomessa oman kotipaikkakuntansa tunnustuksen.)

Ismaila Sané (Senegal) - djembe, perkussiot, laulu
Outi Sané - kantele, laulu

Facebook
Myspace
www.senfi.com

Teknistä tietoa

Senfin keikan pituus ja äänentoistotarve kannattaa sopia tapauskohtaisesti.

Yhteystiedot

Ismaila & Outi Sané
Purotie 4A
37560 Lempäälä
Tel. +358 (0) 40 962 50 97
Tel. +358 (0) 3 375 39 03