Sikuri Finland

KotipaikkaSikuri Finland
Helsinki

Esittely

Sikuri Filand soittaa Andien perinnemusiikkia. Kokoonpano on Suomeen perustettu siku-huilujen soittoryhmä. Sikuri Finland kokoontuu viikoittain harjoituksiin Helsingissä, esiintyy kaduilla ja festivaaleilla ja järjestää työpajoja. Sikuri Finland on osa maailmanlaajuista sikurisoittajaryhmien verkostoa. Sittemmin Sikuri Finland on kasvattanut soitin- ja samalla kappalerepertoaariaan useammalla tyylillä. Sikuri on panhuilu, ja osa Andien yli 5000-vuotista kulttuurihistoriaa.

Esikolumbiaanisella ajalla huilu oli yleisin soitin ja perinteen mukaan aina ryhmäsoitin, sitä soitetaan jopa 150 soittajan ryhmässä, "tropassa". Soittajat soittavat huiluja, laulavat ja tanssivat yhteistä koreografiaa samalla kertaa ja etenevät kulkueena. Andien kulttuurin promoottori Cesar Aguilar perusti ryhmän vuonna 2007.

Cesar Aguilar (Peru) - ryhmän vetäjä
Sekä useita soittajia. Ryhmä on kaikille avoin ja siihen voi liittyä ottamalla yhteyttä Silpa Karjunen-Aguilariin (yhteystiedot alla).

Facebook
Youtube 1 | 2

Teknistä tietoa

Ryhmä on akustinen ja soitto kuuluu hyvin sisä- tai ulkotiloissa. Ryhmä esiintyy vähintään 4 ihmisen voimin. Ryhmä antaa esimerkiksi näytteitä eri puhallinsoitin- ja musiikkityyleistä. Tyypillisesti sikurit voivat soittaa tuntikaupalla näyttäen väsymättömyyttään, mutta esitys voi rajoittua myös pariin kappaleeseen. Ryhmän luonteen vuoksi on parempi jos esiintymistilassa voi liikkua.

Yhteystiedot

Silpa Karjunen-Aguilar