Afshin Ardalan

Main photo
Afshin Ardalan photo

Esittely

Afshin Ardalan esittää persialaista klassista musiikkia. Afshin Ardalan maustaa musiikkinsa läntisillä musiikillisilla vaikutteilla ja on arvostettu muusikko niin Iranissa kuin Suomessa. "Itämaisen ja länsimaisen musiikin maailmat ovat täysin erilaisia. ”EAST MEETS WEST” on performanssi, joka sisältää persialaista setar- ja kitaramusiikkia sekä romanttista espanjalaista ja modernia englantilaista kitaramusiikkia. Afshin Ardalanin esitys on väline, joka johdattaa kuulijat kohti länsimaista klassista musiikkia.

”Olen pohtinut usein, miten säveltää ja sovittaa persialaista musiikkia länsimaisille soittimille. Persialainen musiikkihan eroaa länsimaisesta musiikista epätavallisten intervallien, ns. ¾-äänien ja erilaisen harmoniakäsityksen suhteen. Vuosia sitten, kun aloitin setarin soiton, toivoin voivani esittää persialaista musiikkia myös muille kuin iranilaisille. Kun tutustuin kitaraan, ymmärsin löytäneeni ratkaisun asiaan. Sen jälkeen olen yrittänyt ”kääntää” kotimaani musiikkia länsimaiselle kielelle. Päätin ottaa joitakin kauniita persialaisia melodioita ja sovittaa ne jollain tavalla ymmärrettäväksi niin persialaiselle kuin länsimaalaiselle kuulijalle. Tosin kaikkia kotimaani musiikin vivahteita ei voi ilmaista ilman epätavallisia intervalleja."

Afshin Ardalan aloitti kitaransoiton opintonsa soittaessaan setaria Shirazin nuoriso-orkesterissa. Hän otti muutamia tunteja K. pourmoghaddamilta Teheranissa ja pian tämän jälkeen hän debytoi Shirazissa ja Teheranissa. Samaan aikaan Afshin osallistui Iranissa myös Lily Afsharin mestariluokalle. Afshin on opiskellut kitaransoittoa Lahden ammattikorkeakoulussa Juha Johanssonin johdolla. Tällä hetkellä hän valmistelee tohtorintutkintoaan Saksassa Koblenzin International Guitar Academy:ssa Hubert Käppelin ohjauksessa. Ardalan on esiintynyt lukuisilla areenoilla niin suomessa kuin ulkomailla, mm. Fadjr Theater Festival Theater Music, Shiraz Theater festival, Azargoon Youth Orchestra, Guitar & Setar Soloist Violin & Guitar Duo, Andishe Theater Guitar Recitals: Aftab Theater, Hafez Hall, Shafagh Hall,, Mahoor Music Ins., Roudaki Hall, Ristinkirkko ja Wanha Teatteri.

Afshin Ardalan (Iran) - kitara

Teknistä tietoa

Esityksen kesto toiveiden mukaisesti. Esitys voi olla joko akustinen tai vahvistettu.

Musiikkityylit