Kirjasto

library
Maailman musiikin keskuksen kirjasto palvelee maailmojen musiikkien parissa toimivia opiskelijoita, harrastajia ja ammattilaisia. Käytössä tutkijoille työpiste ja kuuntelumahdollisuus.

Kirjastoaineisto muodostaa laajan etnomusikologisen, maailman eri musiikkikulttuureja sekä populaarikulttuuria käsittelevän kokoelman. Viestintä, musiikin tuotantotavat, kulttuuripolitiikka, kansainvälisyyskasvatus ja monikulttuurisuus ovat myös keskeisiä teemoja. Aineistoa on yli 10.000 kirjaa, äänitettä, nuottia ja videota. Kokoelmia luetteloidaan Kansalliskirjaston ylläpitämiin Melinda- ja Viola -tietokantoihin. Kaikki kirjaston ja arkiston luetteloitu aineisto löytyy Koha-tietokannasta.

Aineistohaku

Runsaasti luetteloimatonta aineistoa, voit tutustua siihen paikan päällä (puh. 09-6962790)

Maailman musiikin keskuksesta löytyy myös laaja valikoima alan lehtiä. Lehtiä voi käydä lukemassa keskuksen tiloissa. Lista lehdistä löytyy täältä.

Aukioloajat


lukuunottamatta yleisiä pyhä- ja vapaapäiviä:
Ma 10-18
Ti 10-15
Ke 10-15
To 10-15
muulloin sopimuksen mukaan

Arkisto

Maailman musiikin keskuksen arkistossa on kenttämatkoilla ja Gmc studiossa tuotettuja tallenteita.

Laajempi luettelo kokoelmista (pdf).

Osa äänityksistä tarkemmin tiedoin luetteloituna.

Tietoja arkistonauhoista siirretään myös Dismarc-tietokantaan. Dismarcin (Discovering Music Archives) tavoitteena on koota eurooppalaisten musiikkiarkistojen aineistot yhteiseen tietokantaan.