Kirjasto

Maailman musiikin keskuksen kirjasto palvelee maailmojen musiikkien parissa toimivia opiskelijoita, harrastajia ja ammattilaisia. Käytössä tutkijoille työpiste ja kuuntelumahdollisuus.

Kirjastoaineisto muodostaa laajan etnomusikologisen ja kansanperinteellisen, maailman eri musiikkikulttuureja sekä populaarikulttuuria käsittelevän kokoelman. Viestintä, musiikin tuotantotavat, kulttuuripolitiikka, kansainvälisyyskasvatus ja monikulttuurisuus ovat myös keskeisiä teemoja.

Tiedot Finnassa

Aineistoa on yli 24 000 kirjaa, äänitettä, nuottia ja videota. Kaikki kirjaston ja arkiston luetteloitu aineisto löytyy Finna-hakupalvelusta

Kokoelmissa on vielä runsaasti luetteloimatonta aineistoa, johon voit tutustua paikan päällä (puh. 09-6962790, 046 8783722)

Maailman musiikin keskuksesta löytyy myös laaja valikoima alan lehtiä. Lehtiä voi käydä lukemassa keskuksen tiloissa. Lista lehdistä löytyy täältä.

Aukioloajat

lukuunottamatta yleisiä pyhä- ja vapaapäiviä:
Ti 10-15
Ke 10-15
To 10-15
Vierailut myös muina aikoina mahdollisia. Pyydämme sopimaan vierailuista etukäteen, osoitteessa kirjasto [at] globalmusic.fi

Arkisto

Arkistossa on Maailman musiikin keskuksen kenttämatkoilla ja Gmc-studiossa tuotettuja äänitteitä.

Laajempi luettelo arkistokokoelmista (pdf), joista osa tarkemmin tiedoin luetteloituna.

Tietoja arkistonauhoista siirretään myös Dismarc-tietokantaan. Dismarc (Discovering Music Archives) kokoaa eurooppalaisten musiikkiarkistojen aineistot yhteiseen tietokantaan. Näitä aineistoja voit hakea osoitteesta <http://www.dismarc.org>

Vuosina 1979-1992 toimineen Työväenmusiikki-instituutin aikainen äänitekokoelma on sijoitettu Tampereen yliopiston Kansanperinteen arkistoon. Luettelo aineistosta. Asiakirja-arkisto tuolta ajalta on sijoitettuna Kansan Arkistoon.