Kirjasto

Maailman musiikin keskuksen kirjasto palvelee maailmojen musiikkien parissa toimivia opiskelijoita, harrastajia ja ammattilaisia. Käytössä tutkijoille työpiste ja kuuntelumahdollisuus.

Kirjastoaineisto muodostaa laajan etnomusikologisen ja kansanperinteellisen, maailman eri musiikkikulttuureja sekä populaarikulttuuria käsittelevän kokoelman. Viestintä, musiikin tuotantotavat, kulttuuripolitiikka, kansainvälisyyskasvatus ja monikulttuurisuus ovat myös keskeisiä teemoja. Aineistoa on yli 16 000 kirjaa, äänitettä, nuottia ja videota. Kokoelmia luetteloidaan Kansalliskirjaston ylläpitämään Melinda-tietokantaan. Kaikki kirjaston ja arkiston luetteloitu aineisto löytyy Koha-tietokannasta osoitteessa koha.gmc.fi tai suoraan alla olevasta aineistohausta.

Aineistohaku

Kokoelmissa on vielä runsaasti luetteloimatonta aineistoa, johon voit tutustua paikan päällä (puh. 09-6962790)

Maailman musiikin keskuksesta löytyy myös laaja valikoima alan lehtiä. Lehtiä voi käydä lukemassa keskuksen tiloissa. Lista lehdistä löytyy täältä.

Aukioloajat

lukuunottamatta yleisiä pyhä- ja vapaapäiviä:
Ma 10-18
Ti 10-15
Ke 10-15
To 10-15
muulloin sopimuksen mukaan

Arkisto

Maailman musiikin keskuksen arkistossa on kenttämatkoilla ja Gmc-studiossa tuotettuja tallenteita.

Laajempi luettelo arkistokokoelmista (pdf). Osa äänityksistä tarkemmin tiedoin luetteloituna.

Tietoja arkistonauhoista siirretään myös Dismarc-tietokantaan. Dismarcin (Discovering Music Archives) tavoitteena on koota eurooppalaisten musiikkiarkistojen aineistot yhteiseen tietokantaan.

Vuosina 1979-1992 toimineen Työväenmusiikki-instituutin aikainen äänitekokoelma on sijoitettu Tampereen yliopiston Kansanperinteen arkistoon. Luettelo aineistosta. Asiakirja-arkisto tuolta ajalta on sijoitettuna Kansan Arkistoon.