Verkkoaineisto

Digiarkisto

Aineistoa sähköisessä muodossa

Muusikkokuvia Kuubasta

Muusikko Peter 'Pete' Lomanin koostama valokuvakokoelma kuubalaisista muusikoista. ”Toimiessani muusikkona Santiago de Cubassa kolmenkymmenen vuoden ajan keräsin kohtalaisen kokoelman valokuvia kuubalaisista ja ennen kaikkea santiagolaisista muusikoista.”

Aapo Similä

Aapo Similä (14.4.1891 - 10.11.1972) oli oman aikakautensa esiintyjä, joka sanan täysimmässä merkityksessä täytti esittävän taiteen modernin käsitteen "poikkitaiteilija". Hän oli tunnustettu laulaja, näyttelijä, säveltäjä, muusikko,"debatööri", kirjailija ja näytelmäkirjailija.

Leijonan Vaatteissa -blogi

Kuvia ja kertomuksia senegalilaisesta leijonatanssista

Kenttä-äänitysmatkat

Maailman musiikin keskus on tehnyt lukuisia kenttä-äänitysmatkoja. Instituutin Global Mobile -studio on vieraillut mm. Etiopiassa, Tansaniassa, Sansibarilla, Setumaalla, Udmurtiassa, Mordvassa, Kuubassa, Zimbabwessa, Botswanassa, Malawissa, Mosambikissa, Tuvassa ja Senegalissa.

Linkit

Osio tarjoaa linkkejä alan kotimaisiin sekä ulkomaisiin tapahtumiin ja toimijoihin, infosivustoihin sekä alan keskeisiin lehtiin.

MMK Lastenkaista

MMK Lastenkaista syntyi korona-ajan myötä kevättalvella 2020. Poikkeusolot vaikuttivat tuolloin myös Maailman musiikin keskuksen toimintaan monin tavoin. Muusikoiden vierailut ja työpajojen toteutus mm. päiväkodeissa tuli mahdottomaksi. Halusimme mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti toisaalta työllistää muusikoita ja antaa heille mahdollisuuden kokeilla uusia toimintatapoja ja toisaalta tuottaa koettavaa ja nautittavaa lapsille ja aikuisillekin koteihin - sekä päiväkoteihin ja kouluihin siinä vaiheessa kun se taas oli mahdollista.

Global Music Club