Ali Haitham Faleeh

Main photo
Ali Haitham Faleeh - photo: Nawras Odda
Photographer
Nawras Odda

Esittely

Ali Haitham Faleeh soittaa klassisia ja perinteisiä arabialaisia ja Lähi-idän musiikkityylejä (turkkilaista, persialaista, kurdi jne.), sekä (espanjaa ja arabialaista) tyyliä. Ali työskentelee myös teatterituotannoissa (Osiris Teatteri) muusikkona ja näyttelijänä ja soittaa länsimaalaista musiikkia Kaisa Siiralan kanssa. Hän on myös soittanut Maria Gasolinan albumilla Pitkää siltaa ja tulevalla Anna Murtolan albumilla. Ali opettaa oudin soittoa World Music School Helsingissä.

Ali on asunut Suomessa vuodesta 2015 ja on esiintynyt sekä järjestänyt useita konsertteja Suomessa ja ulkomailla. Hän on perustanut ja hallinnoi arabialaisten taiteilijoiden yhdistystä Suomessa, jossa on mukana 60 arabialaista taiteilijaa eri osa-alueilta (maalareita, valokuvaajia, näyttelijöitä, muusikoita).

Ali Haitham Faleeh (Irak) - Oud
+kokoonpano vaihtelee

Teknistä tietoa

Esityksen kesto yleensä 1-2 tuntia, joskus pitempäänkin. Äänentoistolaitteistoa pääsääntöisesti tarvitaan, akustinen esiintyminen myös mahdollista. Tyypillinen kokoonpano on oud, kitara, perkussiot, viulu, basso.

Musiikkityylit