Hillel Tokazier

Main photo
Hillel Tokazier

Esittely

Hillel Tokazier ohjelmisto koostuu laaja-alaisesti juutalaisesta musiikista. Repertoaariin kuuluu mm. klezmer, israelilainen, slaavilaisjuutalainen ja hengellinen juutalainen musiikki, kansanmusiikki sekä omat sävellykset. Tokazier aloitti rock'n'roll- ja boogie woogie -pianistina, jollaisena hänet ehkä vieläkin parhaiten tunnetaan. Hänet muistetaan mm. pitkäaikaisena Eero, Jussi & The Boys -pianistina. Hän on myös työskennellyt säveltäjänä ja säestäjänä suomalaisen iskelmän parissa.

Juutalaiseen musiikkiin Hillel alkoi paneutua vuonna 1989 ilmestyneen "Elämän puu" -levynsä myötä. Vuonna 1996 se sai jatkoa albumista "Maitoa ja hunajaa" ja vuonna 2003 ilmestyi levy "Roots", joka oli trilogian kolmas osa. Laulava pianisti on esiintynyt Suomen lisäksi mm. Ruotsissa, Ranskassa, Islannissa, Israelissa, Hollannissa ja USA:ssa. Vuonna 1999 hän eteni loppukilpailuihin saakka Los Angelesissa järjestettävässä juutalaisen musiikin sävellyskilpailussa. Vuodesta 2000 hän on tutkinut juutalaisen musiikin historiaa ja kertoo siitä konserttiensa yhteydessä. Hillel toimii laajalla kentällä musiikin ammattilaisena esiintyen monenlaisissa tilaisuuksissa.

Hillel Tokazier - piano & laulu
+ Yhtye tarpeen vaatiessa

Teknistä tietoa

Hillel Tokazierin konsertti kestää puolesta tunnista puoleentoista tuntiin. Tokazier esiintyy yksin tai yhtyeen kanssa ja tekee keikkoja myös trubaduuri Andre Zweigin kanssa. Yksin esiintyessäänkin Tokazier tarvitsee ainakin laulumikin ja pienet äänentoistolaitteet sekä pianon (hyvin viritetyn). Konsertti on tilattavissa myös ruotsinkielisenä.

Musiikkityylit