Irya

Main photo
Irya - photo: Jeremy Kyejo
Photographer
Jeremy Kyejo

Esittely

Irya on Helsingissä vaikuttava laulaja-säveltäjä-tuottaja, jonka musiikillinen koti on kohtalon oikkujen sanelemana Kuuba.
Artistin lokakuussa 2022 julkaistava toinen EP on afrokuubalaisten tyylien päälle rakennettua musiikkia, jossa virittäydytään rakkauden taajuudelle.

Levyn vintage-soundi ja erikoisemmat soittimet (mm. marimbula, sundrum) vievät kuuntelijan tilaan, jossa aika ja paikka häipyvät ja kielirajoja ei tunnusteta.

Iryan debyytti (Visual) EP 5OLAS julkaistiin maaliskuussa 2021 ja mm. Sveriges Radio on nostanut kappaleita radiosoittoon. Sittemmin Irya on tehnyt yhteistyötä kahden kuubalaisartistin Daymé Arocenan ja Barbaro el Urbano Vargasin kanssa.

”Juttuni on monikielisyys, yhdessä tunnetilassa viipyily ja ikiaikainen voiman lähde – toisto. Biiseissä keinutaan polyrytmeissä, roikutaan menneessä, etsitään magiaa arkipäivästä sekä tietysti rakkautta koko ajan”, Irya kertoo.

Iryan kanssa lavalla ovat pianisti Helena Kallas ja lyömäsoittaja Jani Lehtioksa - kuubalaisen musiikkiperinteen uusi sukupolvi Suomessa.

Irya aka Matilda Peltonen - laulu, clave
Helena Kallas - piano, laulu
Jani Lehtioksa - lyömäsoittimet

Teknistä tietoa

Esiintyminen: 1h-1.5h, äänentoisto tarvitaan.

Musiikkityylit