Mama Africa Junior

Main photo
Mama Africa Junior - photo: Leo Brinkmann
Photographer
Leo Brinkmann

Esittely

Mama Africa Junior on ryhmä Suomessa vaikuttavia senegalilaisia ammattilaismuusikoita ja tanssijoita, joiden rytmikäs musiikki iskee suoraan suomalaisiin sydämiin ja lanteisiin. Ryhmän nimi viittaa siihen, että sen perustajajäsenet nuorina junioreina jättivät Dakarin hiekkaiset kadut levittääkseen afrikkalaisen musiikin ilosanomaa kylmään Pohjolaan. Myöhemmin ryhmä on saanut vaikutteita musiikkiinsa myös muualta maailmalta kuin Suomestakin. 

Tämä kuuden miehen riemukas pläjäys kuumaa afro-karibialaista tanssin ja rytmin huumaa. Musiikki koostuu seuraavista instrumenteista: kora (perinteinen länsi-afrikkalainen kielisoitin), basso, kitara, rumpusetti, congarummut, sabarrummut ja laulu.

Musiikin ohella tarjoamme silmän ruuaksi upean länsi-afrikkalaisen sabartanssi shown. Sabar on perinteinen senegalilainen tanssilaji, joka perustuu henkeäsalpaavan vaativiin hyppyihin ja perusaskeliin, joihin myös yleisö voi yhtyä. 

Ryhmä on esiintynyt aiemmin mm. Helsingin Faces Festivaaleilla, Jyväskylän Waaw Africa Festivaaleilla, Tampereen Fest Afrikassa ja Trondheim World Music Festivaaleilla.

Pidetty vaihtoehto on usein ollut tapahtuma tai tempaus, johon kuuluu rumputyöpajoja ja lopuksi konsertti.

Yerim Gueye (SEN) laulu ja perkussio
Dupain Cissokho (SEN) - laulu ja perkussio
Mamadou Ndoye (SEN) - taustalaulu ja perkussio
Pothio Ndiaye (SEN) - basso
Cheikh Cissokho (SEN) - laulu ja kora
Gustav Store (FIN/SEN) - kitara
Theodor Sanneman (FIN) - kitara.

Teknistä tietoa

Esityksen kesto riippuu tilaajan tarpeesta, alkaen 15min - 90 min. Ryhmän voi tilata esiintymään myös akustisesti.  Mama Africa junior antaa miellellään lisätietoja keikkojensa ja kurssiensa sisällöstä. Yhtyeen tekniset vaatimukset ovat joustavat.