Rytmiikka- ja Perkussiostudio Kompassi

Rytmiikka- ja Perkussiostudio Kompassi

Rytmiikka- ja Perkussiostudio Kompassi on kuubalaiseen perinnemusiikkiin erikoistunut koulu. Meillä voit opiskella soittotekniikkaa, komppeja ja improvisointitaitoja kuubalaisilla lyömäsoittimilla ja pianolla sekä kuubalaisen musiikin rytmiikkaa, lauluja ja historiaa perusteista aina syvään päätyyn asti.

Opettamamme soittimet:
- tumbadóra (conga)
- bongó
- cajón
- maracas (marakassit)
- muut shaker-soittimet (helistimet)
- güiro
- shekere
- campana (lehmänkello)
- piano
- laulu

Opetamme kuubalaista musiikkia, clave-rytmiikkaa ja afro-latinalaisen musiikin fraseerausta täysin uudenlaisilla metodeilla. Olitpa aloittelija, ammattilainen tai mitä vain siltä väliltä, meillä voit oppia ymmärtämään rytmin käyttäytymistä ja lainalaisuuksia niin syvällisesti kuin sinua vain kiinnostaa. Järjestämme myös luentoja, saat lisätietoa Facebook-sivultamme tai ottamalla yhteyttä.

Rehtorin terveiset:

Olen Jani Lehtioksa, freelance-lyömäsoittaja, musiikinopettaja, rytmiikan tutkija sekä rumbero ja sonero henkeen ja vereen. Olen opettanut yksityisesti mm. Metropolia AMK:n musiikkilinjan ja Sibelius Akatemian oppilaita sekä jopa maailmalla menestyneitä ammattimuusikoita. Eri genrejen huippuosaajat jazzista poppiin ja metallimusiikkiin lähtevät tunneiltani inspiroituneina ja saamani palaute on aina ollut ihanaa ja kiitollista. Esimerkkinä Sibelius Akatemian jazzosaston vibrafonisti Mikko Antilan palaute sivullani:

”Jani on todella syventynyt perinteiseen kuubalaiseen rytmimusiikkiin ja jakaa tietoaan intohimolla. Mahtavan soittotaidon lisäksi Jani on rento, monipuolinen ja inspiroiva opettaja; hän saa aiheen kuin aiheen selitettyä selkeästi ja ytimekkäästi. Olen ammentanut Janin opeista paljonkin omaan musiikkiini genrerajoista riippumatta.”

Kuubalainen rytminen tietotaito sisältää paljon ilmiöitä, jotka esiintyvät intuitiivisesti lähes kaikessa rytmimusiikissa rockista poppiin ja funkiin. Näiden asioiden tiedostaminen ja ymmärtäminen auttaa oppilaita kaikenlaisen musiikin improvisoinnissa, sävellyksessä ja sovituksessa.

Jos etsit suuntaa, Kompassi auttaa!

Opetuskielet