Sikuri Finland

Main photo
Sikuri Finland photo

Esittely

Sikuri Finland on Suomeen perustettu siku-huilujen ryhmä, joka esittää Andien puhallinsoittimilla erilaisia perinteisiä musiikkityylejä. Sikuri Finland kokoontuu säännöllisesti harjoituksiin Helsingissä, esiintyy kaduilla ja festivaaleilla ja järjestää työpajoja. Sikuri Finland on aktiivisesti yhteydessä muihin sikuriryhmiin maailmalla. Sikuri tarkoittaa sekä musiikkityyliä että soittajaa, tämä perinne on osa Andien yli 5000-vuotista ja erityisesti esikolumbiaanista kulttuurihistoriaa.

Sikupanhuilu jota soitetaan pareittain on edelleen vuoristoalueilla sosiaalinen ja yhteentuova elementti juhlallisuuksissa ja tärkeissä tapahtumissa, sitä soitetaan jopa 150 soittajan ryhmässä, “tropassa" ja mukana kulkueessa on myös erikseen tanssijoita. Soittajat soittavat huiluja, laulavat ja tanssivat yhteistä koreografiaa samalla kertaa ja etenevät kulkueena.

Muusikko-designer ja kulttuuripromoottori Cesar Aguilar perusti ryhmän vuonna 2007. Se sisältää myös vaihtelevia kokoonpanoja, joista osassa opetellaan alusta ja osa keskittyy esiintymisiin. Sikurimusiikki sopii niin meluisiin juhliin, kuin meditatiiviseen hiljaiseen tilanteeseen tai luontoon mukaan kävelykierroksille. Sikujen yhteydessä voidaan järjestää näyttely, työpajoja, soittotunteja, seremonioita tai muuta Andien alueen teemoihin liittyvää toimintaa.

Cesar Aguilar (Peru) - ryhmän vetäjä
Sekä useita soittajia. Ryhmä on kaikille avoin ja siihen voi liittyä ottamalla yhteyttä Facebook-ryhmän kautta. Esityksiä varten voi ottaa yhtettä Silpa Karjunen-Aguilariin (yhteystiedot alla).

Teknistä tietoa

Ryhmä on akustinen ja soitto kuuluu hyvin sisä- tai ulkotiloissa. Ryhmä esiintyy vähintään 4 ihmisen voimin. Ryhmä antaa esimerkiksi näytteitä eri puhallinsoitin- ja musiikkityyleistä. Tyypillisesti sikurit voivat soittaa tuntikaupalla näyttäen väsymättömyyttään, mutta esitys voi rajoittua myös pariin kappaleeseen. Ryhmän luonteen vuoksi on parempi jos esiintymistilassa voi liikkua.

Musiikkityylit