Vildá

Main photo
Vildá - photo: Joanna Suomalainen / Jimmy Traskelin
Photographer
Joanna Suomalainen / Jimmy Traskelin

Esittely

Kun Hildá ja Viivi kuulivat toistensa musisointia ensimmäisen kerran, syntyi siinä samassa ajatus kokeilla joikaamisen ja harmonikan yhdistämistä. Liekö ovat saamelaisten ikivanha laulumuoto, ja haitari - tuo suomalaisten perinteikäs soittopeli, niin eri maailmoista kotoisin, ettei niitä ole ennen keksitty pariksi laittaa? Duo Vildá yhdistää mystiset joiut, svengaavat rytmit ja improvisaation kiehtovalla tavalla. Onpa vaikutteita ammennettu niin nykypäivän popmusiikista kuin myös suomalaisesta kansanmusiikistakin. Syntyy ainutlaatuinen äänimaailma, joka tempaisee kuulijan matkalle pohjoisen tuntureille, saamenmaan tuulien tuiverrukseen.

Hildá Länsman on kipuamassa vauhdilla Utsjoelta koko kansan tietoisuuteen upeaäänisenä joikaaja-laulajana, joka on esiintynyt mm. Uuden Musiikin Kilpailussa ja Helsingin Musiikkitalon suurella konserttiareenalla. 

Viivi Maria Saarenkylä on kansainvälisissä musiikkikilpailuissa palkittu nuori harmonikkavirtuoosi, jonka musiikkiin on lukuisilta keikkareissuilta tarttunut vivahteita eri puolilta maailmaa. 

VILDÁ on esiintynyt ja konsertoinut erilaisissa tilaisuuksissa konserteista elokuvanäytöksiin jne. Yhtye on myös esiintynyt kainsainvälisesti, mm. maailman suurimpiin harmonikkafestivaaleihin lukeutuvalla Carrefour Mondial de l'Accordéon -festivaalilla Kanadassa.

Hildá Länsman (Saamenmaa/Suomi) - laulu 
Viivi Maria Saarenkylä (Suomi) - harmonikka 

Teknistä tietoa

Ohjelmistomme taipuu niin muutaman kappaleen pituisesta esiintymisestä aina 2x40min pituisiin konsertteihinkin.

Musiikkityylit