Valmistautumista esitykseen / maalit

17.02.2016

Kasvomaalaukset kuuluvat leijonatanssijan maskiin ja nyt esittäjät suosivat kirkkaita värejä ja kokeilevia kuvioita. Värit valitaan yleensä puvun väritykseen sopivaksi.  (Baye Ndiaye tanssivideon kuvauksissa, kuva: Karoliina Halsti-Ndiaye 2016)

Kuva
Baye Ndiaye tanssivideon kuvauksissa, kuva: Karoliina Halsti-Ndiaye 2016

Esitykseen valmistautuminen tapahtuu suljetussa tilassa, jonne vain ryhmän jäsenet pääsevät. (Mam Cheikh ja Joe valmistautuvat esitykseen, kuva: Karoliina Halsti-Ndiaye 2015)

Kuva
Mam Cheikh ja Joe valmistautuvat esitykseen, kuva: Karoliina Halsti-Ndiaye 2015

Maaleina käytetään nyt pienistä paikallisista rakennustarvikeliikkeistä saatavia öljypohjaisia maaleja. Saatavilla on kirkkaita perusvärejä. Nämä maalit ovat epämiellyttäviä käytössä ja niiden pois peseminen on hankalaa, mutta niiden kirkas ja kestävä olemus sekä helppo saatavuus tekevät niistä suosittuja.

Värikkäät ja huomiotaherättävät maalaukset ovat suhteellisen uusi ilmiö leijonatanssijoiden keskuudessa, sillä ennen leijonatanssijan maalaukset olivat hillitympiä, sillä niihin käytettiin luonnonmateriaaleja: murskattua hiiltä (musta), savimaasta saatavaa okraa (punainen) ja murskattua liitua (valkoinen).

Kuva
Leijonatanssijoiden käyttämiä öljypohjaisia maaleja
Kuva
Leijonatanssijoiden käyttämiä öljypohjaisia maaleja

Joskus lisäefektiä haetaan käyttämällä koristeglitteriä. Glitteri tarttuu maalipintaan ja loistaa valoissa huomiotaherättävällä tavalla.

(Mam Cheikh - Simb Camberene 2, kuva Karoliina Halsti-Ndiaye 2015)

Kuva
Mam Cheikh - Simb Camberene 2, kuva Karoliina Halsti-Ndiaye 2015

© Leijonan Vaatteissa (K Halsti-Ndiaye & E Seye) Kuvat: Karoliina Halsti-Ndiaye