Barbora Xu

Main photo
Barbora Xu - photo: Zoltán Gábri
Photographer
Zoltán Gábri

Esittely

Barbora keskittyy vanhan musiikin elvyttämiseen ja nykyaikaisten sävellyksien luomiseen perinteisistä runoista äänitehosteiden ja luupperipedaalien avulla. Hänen musiikille on ominaista näiden ainutlaatuisten instrumenttien rikas, pehmeä ääni sekoitettuna hänen melodiseen lauluunsa. Se on eteerinen, hauras ja mystinen. Barbora on laulaja-lauluntekijä, joka tekee fuusiota, joka perustuu suomalaisiin ja kiinalaisiin perinteisiin soittimiin ja runoihin. Tšekin tasavallasta kotoisin oleva Barbora on asunut Taiwanissa ja Suomessa opiskelemassa perinteisiä laulutyylejä ja kielisoittimia, erityisesti kiinalaista ​​Gu Zhengiä ja Kanteletta.
 
Vuosina 2015-16 hän suoritti kenttätutkimuksen Taiwanin alkuperäiskansallisen Bunun-musiikin kehityksestä. Vuonna 2018 Barbora valmistui kiinalaisen kulttuurin asiantuntijaksi Turun yliopiston Itä-Aasian opintojen keskuksesta. Nykyään hän opiskelee Sibelius-Akatemian Global Music -koulutusohjelmassa Helsingissä.
 
Barbora on järjestänyt erilaisia ​​kulttuuritapahtumia, kuten United by Music -konsertti elokuussa 2017 Turun konserttisalissa. Tällä hetkellä hän on stipendiaatti brittiläisessä Making Tracks -projektissa, joka aloittaa musiikkipohjaisen sosiaalisen ja ympäristösitoumuksen. Barboran sponsori on maailman suurin kantelevalmistaja, Koistinen Kantele o.y.

Uransa aikana Barbora on esiintynyt ympäri maailmaa useilla tärkeillä kulttuuripaikoilla, kuten King's Place Lontoossa, Megaron-konserttisalissa Kreikassa tai Turun konserttisalissa Suomessa. Hänen työnsä on saanut näkyvyyttä mm. YLE: ssä, MTV3: ssa, Taiwanin kansainvälisessä radiossa ja Tšekin kansallisessa radiossa.

Barbora Silhanova (Tšekin tasavalta) - kantele, gu zheng, laulu

Teknistä tietoa

Konsertin pituus 25-60 min. Akustinen / vahvistettu molemmat ok.
Tekniset tiedot:
3 x XLR 
1 x DI box