Melisa Yildirim

Main photo
Melisa Yildirim
Photographer
Nilay İşlek

Esittely

Melisa työskentelee eri ammattitaiteilijoiden kanssa ympäri maailmaa ja hän säveltää musiikkia, joka on lähellä perinteisiä anatolialaisia musiikin muotoja. Hänen tyylinsä ja vaikutuksensa vaihtelevat sufimusiikista anatolialaiseen folkiin sekä iranilaisiin genreihin ja nykymaailmanmusiikkiin.

Melisa syntyi Istanbulissa alevikulttuurisen perheen lapsena. Lukion alkuvuosina hän löysi kemanen (kamancha) ja alkoi kehittää itseään soittimen parissa. Lukion suoritettuaan hän aloitti perustutkinto-opinnot vuonna 2014 ja eteni Istanbulin teknisen yliopiston (ITU) valtion turkkilaisen musiikin konservatorioon. Hän valmistui yliopistosta (ITU) ensimmäisen luokan arvosanoin. Hän julkaisi ensimmäisen lyömäsävellyksensä, "Dreamer", vuonna 2017.

Hän voitti ensimmäisen palkinnon "kemane"-kategoriassa "Teke Region of Folk Instruments Competition" -kilpailussa Turkissa. Hän osallistui 'Making Tracks' -projektiin esiintyjänä lokakuussa 2019, jossa heillä oli musiikillinen residenssi ja musiikkikiertue ympäri Britanniaa.
Vuonna 2021 hän julkaisi instrumentaalisen duoalbumin (anatolian kamancha & nauhaton kitara) "Taluş" Gilad Weissin kanssa.
Vuonna 2021 hän avasi Womex-palkitun artistin Aynur Doğanin konsertin EFG London Jazz Festivalilla Barbican Centerissä kamancha-sooloesityksellä.
Hän osallistui Wow|Women of the World -festivaaleille 2021 sooloesityksellä
Vuosina 2022/2023 hän osallistui musiikkiresidenssiohjelmaan OneBeat 9, Atlantic Center for Artsissa New Smyrna Beachissä (USA/Florida) ja Sound Bridgessä (Georgia/Svaneti) musiikilliseen residenssiohjelmaan, jota Yhdysvaltain ulkoministeriön opetus- ja koulutustoimisto tukee täysin. Kulttuuriasiat.

Vuonna 2023 hän julkaisi tabla- ja kamancha-duo Improvisation -albumin "Hues of Imagination" yhdessä Swarupa Ananthin (Intia) kanssa. Tämä duo-improvisaatioprojekti kiersi ympäri Iso-Britanniaa ja osallistui Morgenland Festivalille Saksassa.

Kokoonpano
Kamancha/Kemane (Anatolialainen tyyli)

Teknistä tietoa

Sooloesitykset voivat olla n. 1 tunti/1 tunti 15 min.
Akustinen esiintyminen on mahdollista, mutta instrumentin pehmeän soinnin vuoksi olisi mukava soittaa conderser-mikrofonilla ruuhkaisissa/meluisissa paikoissa.