Vilma Talvitie

Main photo
Vilma Talvitie
Photographer
Meeri Koutaniemi

Esittely

Vilma Talvitie on laulaja, säveltäjä-sanoittaja ja multi-instrumentalisti, joka luo siltoja popin, etno- ja kansanmusiikin välille. Hänen musiikissaan suomenkielinen folk ja akustiset instrumentit (piano, haitari, jousisoittimet) elävät sulassa sovussa etnoperkussioiden, elektrobiittien ja tarttuvien pop-melodioiden kanssa. Talvitie vaikuttaa useissa eri maissa ja mantereilla - nomadielämä Euroopassa, Etelä-Amerikassa ja Aasiassa on jättänyt omintakeisen leiman hänen musiikkiinsa.

Lauluissaan Talvitie käsittelee kaunistelematta ihmismielen pimeimpiä tunteita, kuten häpeää, raivoa, pelkoa, pettymystä ja surua. Kontrastia synkkiin teemoihin tuo hänen valoisa ja kirkas äänensä, joka hakee voimaa itä-eurooppalaisista laulutekniikoista, sekä itämaisesta ja intialaisesta musiikista.

Talvitien debyyttialbumin ensimmäisen single Katsokaa kuinka katoan ilmestyi 1.4.2022, ja musiikkivideo 8.4.2022.

Vilma Talvitie - laulu, piano, harmonikka, "PianoBodyPercussion"

Teknistä tietoa

Soolokonserttiin flyygeli on paras vaihtoehto (jos ei mahdollista, myös akustinen piano käy). Tekniseltä kannalta paras laulumikki olisi langaton laulumikki, sillä konsertissa on paljon liikettä. Kehorytmiikka toimii myös akustisesti, mutta isommassa tilassa tarvitaan äänentoisto. "PianoBodyPercusion" on audiovisuaalinen konsepti, visuaalisuus on musiikissa erittäin tärkeä ulottuvuus ja siksi esitys toimii parhaiten konserttisaleissa, joissa yleisö on hiljainen.

Musiikkityylit