Zemiene

Main photo
Zemiene

Esittely

Zemiene on joukko lahjakkaita muusikoita, jotka ovat kotoisin Sibelius-Akatemian kansainvälisen musiikin osastolta Helsingistä. Kvartetti yhdistää balkanilaisia, persialaisia, balttilaisia ja pohjoismaisia temperamentteja, tarinoita, kansanlauluja ja muita musiikillisia elementtejä.

Mukana ovat Mehrnoosh Zolfaghari, iranilainen säveltäjä, santoor, daf ja dayereh-soittaja, Merve Abdurrahmani, säveltäjä, pianisti ja laulaja, jonka juuret ovat Kosovosta ja Suomesta, Ana Lazar, slovenialainen viulunsoittaja, Vija Moore, latvialainen lyömäsoittaja ja laulaja. Bändi on tehnyt itselleen nimeä paikallisessa musiikkielämässä useilla ikimuistoisilla esiintymisillä ympäri Helsinkiä.

Zemiene on äskettäin äänittänyt debyytti-EP:nsä studiossa Järvenpäässä, Ainolassa. Inspiraatiota tämänhetkisistä tapahtumista, kotimaansa kansanlauluista, kielistä, luonnosta, kulttuurista ja tarinoista. Bändin sävellykset ovat osoitus musiikista, joka on katalysaattori tuoda ihmisiä eri kulttuureista yhteen. Pysy kuulolla tämän lahjakkaan muusikkoryhmän jännittävämmästä kehityksestä.

Mehrnoosh Zolfaghari - santoor, daf, dayereh
Merve Abdurrahmani - piano, laulu
Ana Lazar - viulu
Vija Moore - lyömäsoittimet, laulu

Teknistä tietoa

Esityksen kesto ja tekniset vaatimukset sovittavissa tapauskohtaisesti.